KELA tiedottaa - eläkeläisille

Yrittäjä voi saada työmarkkinatukea 30.9.2021 asti

Kela voi maksaa yrittäjälle työmarkkinatukea 30.9.2021 asti, jos yritystoiminta on kärsinyt koronaepidemian takia. Yrittäjän työnhaun pitää olla voimassa TE-palveluissa.

Viron eläkkeen perusmäärää on korotettu 1.4.2021 – korotus vaikuttaa Kelan eläke-etuuksiin

Viron eläkkeisiin on tehty vuosittainen indeksikorotus ja ylimääräinen korotus huhtikuun alusta. Korotukset on tehty maksussa oleviin eläkkeisiin, ja ne koskevat myös Suomeen maksettavia eläkkeitä. Korotus vaikuttaa Kelan maksamiin eläkkeisiin ja eläkkeen määrä täytyy tarkistuttaa.

Kelan nimissä kalastellaan verkkopankkitunnuksia ja luottokorttitietoja

Kelan nimissä lähetetyissä huijausviesteissä väitetään, että asiakas saa maksamatta jäänyttä etuutta sen jälkeen, kun kuvitteellinen tarkastus on tehty. Viesti ohjaa asiakasta lisäämään pankkitietonsa sivustolle, joka avautuu huijauslinkin kautta.

Kela.fi palvelee yrittäjiä entistä paremmin

Yrittäjäasiakkaiden Kela-asiat on koottu kela.fissä uudistettuun Yrittäjät-osioon. Osio palvelee yksityisyrittäjiä, jotka etsivät tietoa omista etuusasioistaan.

Kesälläkin Kela-asiat kannattaa hoitaa verkossa ja puhelimessa

Kesälläkin Kela-asiat kannattaa hoitaa OmaKelassa tai soittamalla puhelinpalveluun. Useissa Kelan palvelupisteissä aukioloajat muuttuvat kesän ajaksi, ja uusiin aukioloaikoihin siirrytään 1.6.2021 alkaen.