KELA tiedottaa - eläkeläisille

Hallitus esittää tilapäistä epidemiakorvausta toimeentulotukiasiakkaille

Hallituksen esittämä väliaikainen epidemiakorvaus olisi 75 e/kk, ja sitä maksettaisiin syys–joulukuussa niille asiakkaille, jotka ovat saaneet perustoimeentulotukea koronakevään aikana.

Veronpalautus huomioidaan toimeentulotuessa tulona

Yli 50 euron suuruinen veronpalautus vaikuttaa toimeentulotukeen. Tänä vuonna veronpalautuksia maksetaan heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Valtaosa palautuksista maksetaan elokuussa.

Hakemusten käsittelyajat nyt esillä kela.fissä

Kelan verkkosivuilla on julkaistu uusi palvelu, joka näyttää tuoreen tiedon hakemusten käsittelyajoista.

Koronaviruksen vuoksi saadun hoidon maksuttomuuteen muutoksia

Sosiaali- ja terveysministeriö on tarkentanut aikaisempaa tulkintaansa koronaviruksen vuoksi saadun hoidon maksuttomuudesta Suomessa. Uuden linjauksen mukaan hoito on maksutonta, jos sinulla on Suomessa kotikunta tai jos olet matkailija. Myös ne henkilöt, joilla on oikeus Kelan myöntämään hoito-oikeustodistukseen, saavat hoidon ilman maksua. Muille hoito on maksullista kuten muukin sairaanhoito. Uusi linjaus tuli voimaan 11.5.2020.

Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saa hoidon ulkomailla myös koronatilanteessa – vältä kuitenkin kaikkea matkustamista

Kelaan on tullut kysymyksiä, miten ulkomailla sairastunut saa hoidon koronatilanteessa. EU- ja Eta-maissa sekä Sveitsissä sairauden vuoksi tarvittava hoito pitäisi saada eurooppalaisella sairaanhoitokortilla kuten ennenkin. Hallituksen ohjeen mukaisesti kaikkea matkustamista tulee nyt kuitenkin välttää.